9x tips voor kerstinkopen in Amstelveen

27 november '23

De mooiste tijd van het jaar komt eraan! Een rijk versierde kerstboom, overal sfeervolle lichtjes, gezellige etentjes en natuurlijk cadeaus, het maakt het kerstgevoel compleet. Voor kerstinkopen zit je in Amstelveen helemaal goed. We tippen 9 hotspots waar jij het beste jouw kerstinkopen kunt doen.

1. The Wine Kitchen at Home

(Stationsstraat 16)

The WineKitchen at Home is de delicatessen & wijnzaak van de eigenaren van het succesvolle restaurant The WineKitchen at Sea. In de winkel aan de Stationsstraat in het Oude Dorp kun je terecht voor kant en klare producten uit het restaurant om thuis van te genieten. Je kunt hier ook bijzondere, smaakvolle en unieke delicatessen en prachtige wijnen kopen. Wil je dus indruk maken op je gasten, dan raden we je zeker aan om bezoek te brengen aan deze zaak.

2. Jessica's Kazerie

(Van der Hooplaan 176)

Wil je bij de borrel smaakvolle hapjes op tafel zetten, dan ben je bij Jessica's Kazerie aan het juiste adres. Hier kun je naast heerlijke ambachtelijke kazen ook terecht voor fijne vleeswaren, huisgemaakte gerechten, noten, bonbons en nog veel meer. Het assortiment kazen is zorgvuldig gekozen. Twee keer per jaar worden de kazen vergeleken met die van andere boeren waarna een nieuwe selectie wordt gemaakt. Dit geldt ook voor de buitenlandse kazen waarvan vele door Jessica en haar partner worden geselecteerd en gehaald in Parijs. Deze zijn dus gegarandeerd van de hoogste kwaliteit en dat proef je!

Nieuwbouw Zuyderhoven

3. Le Fournil de Sebastien

(Amsterdamseweg 189)

Een knapperig stokbrood als sidedish, of lekkere broodjes voor de kerstbrunch. Le Fournil de Sebastien is hét adres voor authentiek ambachtelijk brood. De eigenaren Sébastien en Susan besloten in 2007 Sébastiens familierecepten vanuit Frankrijk naar Nederland te brengen. Ze hadden nooit verwacht dat de Nederlanders zo dol op hun baguettes en croissants zouden zijn. Inmiddels hebben ze 3 filialen in Amsterdam en Amstelveen en kun je dus wel zeggen dat hun Franse brood een groot succes is. De eigenaren willen vooral ambachtelijk blijven. Dit betekent dus dat zij hun producten met de hand maken en weinig werken met machines. Er zit dus veel liefde en geduld in en dit komt de kwaliteit van het product alleen maar ten goede.

6. French Bakery

(bezorgen & afhalen)

Ben je op zoek naar een dessert of wil je iets lekkers bij de koffie serveren, dan moet je bij de French Bakery zijn. Eigenaresse Maria houdt er van om haar exotische Colombiaanse roots en achtergrond te mixen met de Franse "savoir faire", elegantie en smaak om te experimenteren en verschillende smaakcombinaties te creëren. Ze hecht veel belang aan de kwaliteit van haar producten en kiest alle ingrediënten zelf. Haar creaties zijn werkelijk een lust voor het oog. Als topping gebruikt ze regelmatig natuurlijke eetbare bloemen om je op de meest natuurlijke manier een complete zintuigelijke ervaring te bezorgen. Wil je wat van deze heerlijke lekkernijen kopen? Via de website of telefonisch kun je een bestelling plaatsen die je dan afhaalt of laat bezorgen. Wel zo makkelijk en lekker vers!

5. Wagenaar Traiteur Poelier

(Lindenlaan 313)


Ben je op zoek naar een mooi stuk vlees voor het kerstdiner? Ga dan naar Wagenaar Traiteur Poelier. Volgens hun klanten vind je hier het allerbeste vlees. De gegrilde kip wordt omschreven als goudbruin, royaal en sappig, een dikke tien! Die moet je een keer proberen. Het familiebedrijf is als sinds 1964 specialist in wild en gevogelte. Staat er bij jou kalkoen op het kerstmenu? Dan moet je zeker naar Wagenaar toe.

6. Volendammer Visspecialist

(Van der Hooplaan 193)

Als je aan vis denkt, dan denk je aan Volendam. Gelukkig kun je ook buiten Volendam terecht voor je visspecialiteiten. Bij de Volendammer Visspecialist aan de Van der Hooplaan ben je aan het goede adres. Deze winkel is een begrip in Amstelveen en omstreken. Elke dag wordt hier spartelverse vis aangevoerd die ’s morgens vroeg is ingekocht bij de visafslag. En wil je het jezelf gemakkelijk maken met kerst, dan kun je gewoon een compleet 5 gangen diner bestellen. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is verwarmen en serveren. Eet smakelijk!

Nieuwbouw Zuyderhoven

7. De Wijnschuur

(Amsteldijk Zuid 180D)

Bij het serveren van een kerstdiner mag een heerlijke wijn niet ontbreken. Sinds 1981 kun je in de groene Bovenkerkerpolder in Amstelveen de wijnspeciaalzaak 'de wijnschuur' vinden. Zij hebben zo'n 800 wijnen van over de hele wereld in hun assortiment dat ze deels zelfs direct inkopen bij de wijnboeren. Hier proef je de liefde voor het vak terug in de wijnen en op deze manier blijft het assortiment exclusief en kun je je gasten dus altijd iets bijzonders schenken. Met de expertise van de medewerkers kunnen ze het perfecte wijntje aanraden voor bij je kerstdiner. Ga langs en laat je verrassen!

8. Martinez Chocolade

(Rembrandtweg 79)

In de decembermaand ontkom je er niet aan.... chocolade! Een lekker extraatje voor bij de koffie of thee, een mooi schaaltje op tafel met hulstblaadjes, kerstklokjes of musketkransjes in allerlei smaken en kleuren of misschien als cadeautje onder de boom. Hiervoor kun je terecht bij Martinez Chocolade in het Stadshart van Amstelveen. En dit is lang niet alles wat ze hier verkopen. In dit chocoladeparadijs vind je een zeer breed assortiment dat bereid is met de beste kwaliteit cacaobonen ter wereld. Bovendien worden de vullingen bereid volgens eigen receptuur, uit eigen keuken en verwerkt volgens de strengste normen. Een mooi familiebedrijf dat al sinds 1952 bestaat.

9. Boekhandel Libris

(Stadsplein 102A)

Heb je het eten in huis, maar mis je alleen nog wat cadeaus? Een boek is altijd goed! Libris heeft ruim 600 m2 aan leesvermaak, er is haast geen boek dat ze niet verkopen. Naast het grote assortiment aan boeken kan je hier ook terecht cadeaus. Misschien vind je hier een leuk spelletje, kalender, woonaccessoire of speelgoed. Kom je er nou echt niet uit, dan kun je nog kiezen voor een cadeaubon. Daar maak je altijd iemand mee blij! Extra handig: Libris heeft een WhatsApp bestelservice.

Aangepaste openingstijden

Ga je op pad voor je inkopen? Vergeet dan niet de openingstijden van de winkels te controleren. Vooral tijdens het kerstseizoen kunnen de winkels aangepaste openingstijden hebben. Veel winkelplezier en alvast een fijne kerst toegewenst!

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Beauve
Nog 1 woning beschikbaar Woningen