Wijk in ontwikkeling

Nieuwbouw in Bovenkerk, wonen met natuur naast de deur

Wonen met natuurgebied De Poel en het Amsterdamse Bos naast de deur. Dat is wonen in Beauve, een groen nieuwbouwproject met dorps karakter in de Amstelveense wijk Bovenkerk. Beauve verrijst op het voormalige bedrijventerrein de Moutlocatie en wordt een gevarieerde woonbuurt met 3- en 4-laagse woningen in jaren 20- en jaren 30 stijl. De verkoop van de 52 koopwoningen in het project start in het derde of vierde kwartaal van 2022. Nieuwsgierig? Houd de website in de gaten voor meer nieuws.

image alt

Dorps karakter en natuur om de hoek

De nieuwe woonbuurt Beauve ligt in Bovenkerk. Het voormalige dorp – met een hechte gemeenschap - is nu onderdeel van Amstelveen. Hoewel Bovenkerk het dorpse karakter heeft behouden, is de populariteit van de gemengde wijk gegroeid. Dat is logisch, met de voorzieningen van Stadshart Amstelveen nabij én natuur om de hoek. Op loopafstand ligt de ingang van het Amsterdamse Bos en – tevens aan de noordzijde - natuurgebied De Poel, waar je heerlijk kunt recreëren. Ook Beauve zelf krijgt veel groen. Zo komt er een groen middengebied met een speelveld voor de kinderen en een wandelpad langs de sloot.

image alt

Wonen met stedelijke voorzieningen

Bovenkerk ligt in het zuidwesten van Amstelveen, op loopafstand van verschillende voorzieningen en winkels, zoals de Albert Heijn voor je dagelijkse boodschappen en bouwmarkt Praxis. En op steenworp afstand vind je het Stadshart en het winkelcentrum van Westwijk. Verder biedt de wijk verschillende sportfaciliteiten zoals een tennis- en hockeyclub, het zwembad en verschillende fitnessclubs. Gezellig lunchen doe je bij Maalder en bij Colijn dineer je met uitzicht op het Amsterdamse Bos. De kinderen kunnen in de buurt naar school, bijvoorbeeld basisschool de Westwijzer of het Amstelveen College. Tot slot zijn er diverse haltes voor het openbaar vervoer en door de nabijheid van uitvalswegen A9, A4 en A2 zijn Amsterdam en Schiphol Airport makkelijk en snel bereikbaar.

image alt

Duurzame nieuwbouw met oog voor de omgeving

Bij de bouw van dit duurzame nieuwbouwproject op het voormalige bedrijventerrein houden we zoveel mogelijk rekening met de omliggende omgeving. Zo is er veel aandacht voor het klimaat met de integratie van de dijk en de komst van een nieuwe brede watergang in de buurt. Koeling van de woningen gebeurt via bodemwarmte en om het regenwater in de wijk optimaal te verwerken en benutten, worden sedumdaken geplaatst.