Méér ruimte en méér mogelijkheden!

10 tips om een éxtra kamer in te richten!

12 september '23

Of je nou een singelwoning, 2 onder 1 kapwoning, herenhuis of vrijstaande woning koopt in Beauve, riant wonen ga je er zeker. Er komen niet twee, maar drie of vierlaagse woningen te staan en ze hebben allemaal één ding gemeen: ruimte. In niet al te lange tijd woon je in een huis met 4 à 5 slaapkamers. Al nagedacht over de indeling ervan als het geen slaapkamer wordt? Van gym tot entertainmentkamer: hier zijn onze 10 tips!

1. Gastenkamer

Richt een kamer in specifiek voor logees met een comfortabel bed, nachtkastjes, een mooie grote lamp en een kledingkast. Of kies voor een bedbank, zodat je een leuke zithoek creëert en je gast ook comfortabel kan zitten. Zet er een leuke fauteuil bij en een salontafeltje en de zithoek is klaar. Nog handiger om de logeerkamer in te delen met een badkamer en suite, voor extra privacy.

image alt

2. Thuiskantoor

Hybride werken wordt steeds normaler, maar dan heb je wel een fijne werkplek nodig. Creëer een productieve werkruimte met een bureau, ergonomische stoel, boekenkast en voldoende licht. Let ook onder andere op de hoogte van het bureau en een verhoogd beeldscherm. Dan moet het wel lukken!

3. Fitnessruimte

Met een gezin met kinderen heb je vaak minder tijd om naar de sportschool te gaan. Waarom geen thuisfitnessplek creëren? Plaats fitnessapparatuur zoals een loopband, hometrainer, gewichten en een yogamat in de ruimte. Voeg ook spiegels toe om de kamer ruimer te laten lijken en uiteraard om jezelf te zien tijdens het sporten.

image alt

4. Bibliotheek

Ben je een fanatieke lezer? Installeer boekenplanken om je boekencollectie op te bergen en zet er een comfortabele fauteuil neer om in alle rust door je collectie te bladeren en een goed boek te lezen. Goede verlichting en rustige kleuren helpen ook mee om van deze ruimte een rustige plek te maken.

5. Speelkamer

Als je nog midden in de kinder- of babyfase zit dan is het heerlijk om een kamer in te richten als speelkamer. Zo struikel je niet continu over speelgoed beneden, maar hebben je kids in deze kamer alle ruimte. Denk aan speelgoed, boeken, knutselspullen en stoeltjes. Zelf kun je ook van een speelkamer profiteren door de ruimte in te richten met een pooltafel, tafeltennistafel of dartbord.

nieuwbouw amstelveen beauve plattegronden

6. Hobbykamer

Ben je een creatief persoon en graag met je handen bezig? Dan is een hobbykamer ideaal. Of je nu graag zelf kleding ontwerpt en naait, fotografeert, verhalen schrijft, schildert, muziek maakt of meubels restaureert: gun je favoriete hobby een eigen ruimte waarin je alle vrijheid en ruimte hebt. Zet er een schildersezel neer of zorg voor een grote tafel zodat je alles kwijt kunt.

image alt

7. Zenruimte

Minimalisme en Scandinavisch design is ook dit jaar weer een trend. Creëer een oase van rust om even los te komen van alle prikkels van alledag. Bijvoorbeeld door lichte pasteltinten, een fijne loungeplek met kussens, meditatiekussen, kaarsen, wierook en rustgevende decoraties. En sluit even je ogen.

8. Thuisbioscoop

Eerder noemden we al een speelkamer, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd alleen maar voor kinderen te zijn. Maak van de ruimte een thuisbioscoop met comfortabele stoelen, een groot scherm en surround sound. Voeg een bar of snackautomaat toe voor een bioscoopervaring thuis. Leuk voor het hele gezin!

image alt

9. Kunstgalerij

Kunstliefhebber? Soms komen schilderijen niet altijd goed tot hun recht in de woonkamer. Waarom geen ruimte inrichten voor jouw kunst! Hang je favoriete (eigengemaakte of gekochte) kunstwerken op en toon je kunstcollectie in de ruimte. Goede verlichting en ophangsystemen zijn in deze ruimte natuurlijk wel essentieel.

Inloopkast mét make-uptafel

De droom van elke vrouw zou je denken. En een man wordt er vast ook blij van als zijn schoenen netjes staan uitgestald. Zorg dat je minstens twee muren van de kamer inricht met kasten. Denk aan een grote kast met meerdere onderdelen of meerdere losse kasten. Zorg ook voor een grote passpiegel. Last but not least! Zet een leuk dressoir of een mooie kaptafel in de ruimte. Zo kun je jezelf in alle rust klaarmaken en je haar en make-up doen aan een kaptafel. Wat een luxe!

Tip:

Bedenk voordat je begint met inrichten wat je met de ruimte wilt bereiken en hoe je de ruimte het beste kunt benutten. Pas de inrichting aan op je eigen smaak om een ruimte te creëren die goed in je huis past.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Welke woning is jouw favoriet? Bekijk de woningen